30 Eylül Cumartesi - İstanbul | İznik | Bursa
Siz Değerli misafirlerimiz ile saat 06.50’de Mecidiyeköy Torun Center önünde 07.20 de Bostancı köprüsü altı, 07.30 da Kartal köprüsü, 07.40 da Pendik köprüsü altında buluşma. Otobüste aperatifte sabah kahvaltısı ikramı. İznik’e hareket. İznik turumuza Orhan Gazi’nin 1331 de İznik’in Fethi’nde yaptığı gibi Yenişehir Kapı’dan girerek başlıyoruz. Arabamızdan kapı dışında iniyor ve şehre bu kapı içinden yürüyerek geçerek başlıyoruz. Şehrin Selçuklular Yönetiminde kaldığı döneme ait tek izi olan burçlardaki Selçuklu Lahitlerini inceliyoruz. 1.ve 7 Konsillerin Gerçekleştiği İznik Ayasofya’sı, Orhan Gazi Fetih Cami’ni ziyaret ediyoruz. Osmanlı Devleti’nin İlk Camisi Hacı Özbek Osmanlı’nın Kuruluş Devrine damgasını vuran, Hacı Bayram Veli Hz.nin Talebesi büyük Mutasavvıf Eşref-i Rumi Hz.nin Kabri, Tekkesi ve Camisi Osmanlı Devleti’Nin ilk Üniversite Rektörü Davud-u Kayseri’nin Kabri İznik Müzesi (Arkeoloji ve Etnoğrafya) Osmanlı Devleti’nin ilk imareti Nilüfer Hatun, Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa’nın şaheseri Yeşil Cami, Çandarlı Ailesi’nin kabirleri (Kara Halil Hayreddin, Çandarlı İbrahim ve Fatih’in idam ettirdiği Çandarlı Halil Paşalar) Kurtuluş Savaşı yıllarında Yunanlıların dinamitle yıkmaya çalıştığı İznik Camileri ve Onlardan biri Şeyh Kutbeddin Cami ve Türbesi, Osmanlı Devleti’nin ilk medresesi, Süleyman Paşa Medresesi Etrafındaki surları ile hala ayakta olan dünyanın ender şehirlerinden biridir İznik. Ve bu turumuzda bu surları ve surların üzerindeki kapıları da tek tek geziyoruz. İstanbul Kapı, Lefke Kapı, Yenişehir Kapı, Göl Kapı Pagan Roma Dönemine ait İznik Roma Tiyatrosu Turumuzun sonunda İznik Şehri’nin yanındaki tepede medfun bulunan sahabe ya da tabiin olduğu rivayet edilen Abdülvahap Hz. Kabrini ziyaret ve gün batımında muhteşem İznik manzarası ile turumuzu nihayete erdiriyoruz.
01 Ekim Pazar - Bursa | İstanbul
Otel de alınan sabah kahvaltııs sonrasında. Bursa turumuzda İlk durağımız Bursa Panorama Müzesi; Panorama Müzesi (Yeni Açılan, Bursa’nın Fethi 1326 yılının Bursa Şehrinin üç boyutlu görüntüleri eşliğinde Bursa Tarihi) Emir Sultan Külliyesi ve Türbesi. Zeki Müren’in Kabri ve Emir Sultan Mezarlığı ziyaret. Yeşil Cami, Medresesi, İmareti, Türbesi ve Çelebi Mehmet ziyaret. Irgandı Köprüsü Gurabaane-i Laklakan (Leylek Hastanesi) Kayhan Külliyesi (Cami-Hamam) ziyaret. Sonrasında Öğle Yemeği (Közde İskender Kebap) Bursa’nın Tarihi Kapalı Çarşısı (Kozahan, Fidanhan, Tuzpazarı Han vb. birçok tarihi kervansaray ve arastaları geziyoruz.) Orhan Gazi Camisi ve Orhan Gazi’nin Kervansarayı Emir Han (Bursa’nın ilk Camisi ve Kervansarayı) Bursa Ulucami ve Külliyesi Timurtaş Paşa, Okçu Baba vb. Osmanlı Kuruluş Devri Vezir ve Alperenleri ve Kabirleri. Tophane Osman ve Orhan Gazi’nin Türbeleri. 2.Abdülhamid Han Saat Kulesi Şehadet Cami Muradiye Külliyesi; 2.Murat, Fatih’in annesi Hüma Hatun, Cem Sultan, Şehzade Mustafa, Şehzade Ahmet, Ebe Hatun Türbeleri ziyaret sonrasında İstanbul’a dönüş. Bir başka gezimizde görüşmek ümidiyle…
Gezi ücretine dâhil olan hizmetler;
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.